Over Avalon

Roepnaam PB7824

MMSI 244002245

Avalon is een Koopmans 45, in staal gebouwd in 1998 bij scheepswerf De Delta in Brielle door de gebroeders van der Torre en in eigen beheer afgebouwd door de eerste eigenaar Hugo van Schaik.
13.50 Meter lang, 4 meter breed, 1.90 meter diep en een masthoogte van ongeveer 19 meter. Ze weegt 15,5 ton, heeft een lange doorlopende kiel en het schip is kotter getuigd, dat wil zeggen met twee zeilen voor de mast: een kotter en een kluiver. Bij licht weer gebruiken we een gennaker en bij (te) weinig wind een dieselmotor van 60 PK. 

Vanaf september 2020 is dit ons huis.

Als het warm is gebruiken we de bimini (schaduwtent over de kuip) en bij felle zonneschijn hangen we schaduwdoeken over de kajuit. Bij kou hebben we een elektrische- of dieselkachel in de kajuit.

Avalon heeft 4 slaapplaatsen, 2 voor de mast en 2 bakboord-achter en we kunnen nog een extra (loods-)kooi in de kajuit optuigen.

De energievoorziening is nog in ontwikkeling. In november 2020 installeerden we 220 Watt aan zonnepanelen voor koelkast, stuurautomaat, verlichting en navigatie.  En we schaften een opvouwbaar zonnepaneeltje aan voor de 12 Volts accu, deze kunnen we bijv. op de buiskap leggen. In februari 2021 plaatsen we een windgenerator Silent Wind, deze levert 400 Watt bij voldoende wind (minimaal 20 knopen). We kijken of dit voldoende energie levert voor langere tochten of dagen achter ons anker. Aanvullend legden we nog 2 flexibele zonnepanelen van samen 240 Watt op de bimini. 

Water- en dieseltank zitten diep in de kiel en hebben een inhoud van respectievelijk 550 en 650 liter.

In januari 2021 startten we met de bouw van een vaste buiskap. Het ontwerp is van Dhr. Koopmans junior, de bouw werd verzorgd door Rolnautic in las Palmas, Gran Canaria. In juli was de bouw klaar en werd het gefixeerd op het kajuitdak. De buiskap is gemaakt met openslaande ramen aan voorzijde voor ventilatie. Canvas voor zijkanten en bovenkant voor bescherming tegen wind en regen. Stevige beugels bovenop voor extra houvast. Inbouwspotjes voor lange zwoele avonden buiten. We zijn er zeer tevreden mee.

En we hebben een dekdouche! Heel simpel; een tuinslang gekoppeld aan kraantje badkamer, slang voert door het badkamerraampje en een verfrissende douche (warm of koud) in de kuip na het zwemmen ligt klaar.

Sinds december 2021 hebben we een vaanstandschroef  (met 3 bladen).